keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Taiwanin paras vuodenaika

Valokuvan otti MiNe (sfmine79) ja alkuperäinen kuva löytyy täältä:
http://www.flickr.com/photos/sfmine79/8226019041/
Talvella Taiwanissa on kylmä. Suomalaisittain lämpötila on syksyisellä tasolla, mutta matkailijan elämästä vaikeaa tekee se, että monissa pienemmissä majoituspaikoissa ei ole talvisin lämmitystä eikä rakennuksissa ole tapana käyttää sen ihmeempiä eristeitä. Jos kuitenkin matkustat Taiwaniin talvella, niin lämmin takki ja villasukat ovat tarpeen.

Vaihtoehtoisesti voit temmeltää saaren eteläosissa, siellä aurinko on talvellakin tuttu näky ja lämpötilat kesäisempiä. Joka tapauksessa pallomme lämpeneminen on Taiwaninkin osalla saanut aikaan sen, että talvellakin saaren ylle jämähtää helleaalto ja päivät ovat aurinkoisia ja hikisiä, mutta älä laske sen varaan matkalaukkua pakatessasi. Paljon todennäköisempää on se, että Kiinasta puhaltavat pohjoistuulet tuovat mukanaan hiekkaa, saasteita ja koleutta. Parasta mantereelta puhaltavissa kylmissä tuulissa on se, että ainakaan taifuunit eivät enää riehu kuten syksyllä.
Valokuvan otti Alexander Synaptic ja alkuperäinen kuva on
http://www.flickr.com/photos/synapticism/8927841460

Keväällä Taiwanissa sataa. Antoisa saderintama on mukava nähtävyys päivän tai kahden ajan, kun sitä katselee hotellihuoneen ikkunan läpi, mutta haittaa kovasti muiden nähtävyyksien katselua. Pian sitä jo toivookin, että olisi varannut lentoliput jonnekin muualle. Keväällä toki näkee kukkaloiston ja uuden vihreyden sekä lyhenevät hameenhelmat (tosin tätä seikkaa taitaa arvostaa vain miespuolinen matkaaja). Kevään runsaiden sateiden jälkeen koittaa kuuma kesä ja taifuunien mahdollisuus kasvaa, tällä saarella ei pääse karkuun sateelta.


Valokuvan otti Li-Ji ja kokonaisuudessaan
valokuva löytyy tästä osoitteesta
http://www.flickr.com/photos/gsshow/2814029666

Kesällä Taiwan on kuuma kuin vuolukiviuuni. Ajankohta matkailulle on erityisen huono sillä kaikenlainen liikkuminen saa turistin valumaan hikeä kuin jääpalan valurautapannussa. Hengittämisen voi esimerkiksi laskea niihin aktiviteetteihin, jotka kastelevat vaatteet välittömästi, kun astut ulkoilmaan. Samaan aikaan Suomessa luonto on kauneimmillaan, miksi ihmeessä matkustaisi Taiwaniin?

Syksy on Taiwanin vuodenajoista parhain, sillä se sisältää sopivassa suhteessa kaikkia muita vuodenaikoja. Kaikki mikä on hyvää kesässä on hyvää myös syksyllä ja muidenkin vuodenaikojen kanssa pätee sama. Matkusta Taiwaniin syksyllä eli syyskuusta marraskuuhun ulottuvalla ajanjaksolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti