maanantai 17. helmikuuta 2014

Lentokoneella Taiwaniin

Taiwaniin lentäminen tapahtuu joko nopeasti ja kalliilla tai hitaasti ja halvalla. Lentäminen mantereiden välillä on kuitenkin sen verran kallista, käytti mitä tahansa konstia, että suosittelen nopean lentotavan valintaa. Suosi suomalaista ja lennä Taiwaniin Finnairilla.

NOPEA JA KALLIS TAPA

Finnair tarjoaa lentoja Taiwaniin One World -allianssin kautta. Ensin otetaan lento Helsingistä Kiinaan, Hong Kongiin, Etelä-Koreaan tai Japaniin ja yhden välilaskun taktiikalla matka jatkuu Taiwaniin. Finnairin lennot Suomesta Aasiaan lähtevät yleensä illalla ja ovat perillä iltapäivällä tai illalla. Riippuen välilaskun pituudesta olet Taiwanissa yleensä lähtöpäivää seuraavan päivän iltana, juuri sopivasti hotelliin kirjautumista varten.

Cathay Pacific on Hong Kongin lentokentällä erittäin määräävässä asemassa ja käytännössä pitää hallussaan paikallista syöttöliikennettä monopolimaisesti lähes 90% osuudella. Halpalentoyhtiöitä ei juuri ole ja niiden noin 10% osuus lentokentän laskeutumispaikoista osuu matkustajan kannalta hankalasti ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Tästä syystä kannattaa varautua odottamaan pitkäänkin Hong Kongin kentällä kun olet jatkamassa matkaa halpalentoyhtiöllä.  

HIDAS JA EDULLINEN TAPA

Alkuperäinen kuva Prayitnophotography
http://www.flickr.com/photos/prayitnophotography/11320209703/
Hitaasti Taiwaniin lennetään siten, että ensin otetaan kone Suomesta tai Suomen lähialueilta Eurooppaan, josta matka jatkuu joko suoraan tai toisen välilaskun kautta Taiwaniin. KLM on yleensä paras valinta, mutta China Airlines ja Eva Air lentävät myös Euroopasta suoraan Taiwaniin. Näistä China Airlines on luotettavuustilastoissa melko matalalla, joten se kannattaa valita vain viimeisenä vaihtoehtona tai vastaavasti erityisen edullisen tarjouksen houkuttelemana.

Alkuperäinen kuva Prayitnophotography
http://www.flickr.com/photos/prayitnophotography/11319212884/

Keski-Euroopan kautta kiertäessä välilaskuihin palaa sen verran paljon aikaa, että Finnairin vauhtiin tämä kiertotie ei pysty. Kustannussäästötkin vaihtelevat matkustusajankohdan mukaan ja joskus on ollut niin, että Finnairilla lentäminen on tullut sekä nopeammaksi että halvemmaksi. Tarkista kulloinkin voimassa olevat tarjoukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti